top of page

Mot rynker

For et friskere, mer uthvilt ansiktsutrykk med mindre rynker. Det er viktig at mimikken beholdes og at resultatet blir naturlig og pent.

 

Rynker oppstår først i områder der musklene trekker huden sammen i en fold (dynamiske rynker). Når dette skjer daglig over flere år, blir foldene etterhvert permanente (statiske rynker). Botulinumtoxin blokkerer nervesignaler til musklene slik at musklene ikke trekke huden sammen. Rynkene blir mindre synlig eller forsvinner, avhengig av hvor lenge foldene har vært i huden og hvor mye elastisitet og fasthet huden har. 

Botulinumtoxin injiseres med veldig tynne nåler. Man kjenner et lite stikk og lett svie som fort går over. Vanligvis blir det ingen synlige merker etter behandlingen, men en sjelden gang kan et lite blåmerke oppstå. Det trengs ingen bedøvelse før behandlingen, men hvis man ønsker kan man påføres bedøvelseskrem 45-60 minutter før behandlingen.

Resultatet synes først etter 3-4 dager og virkningen varer i ca. 4-6 måneder.

Følgende områder får best resultater:

 • Sinnarynke - mellom øyenbrynene

 • Pannen

 • Smilerynker - kråkeføtter 

 • Hals - ved vertikale drag

 • "Bunny lines" - rynker over neseryggen ved smiling

 • Haken - ved utpreget fold eller uregelmessig hud

 • Øyenbryn - ved hengende ytre del, tungt øyebryn

 • Øyelokk - ved moderat for mye hud. Les mer her...

Også i andre områder kan man oppnå forbedringer:

 • Marionettfold - fold som går fra munnvik nedover.

 • Neseleppefold

 • Ved "gummy smile" - når tannkjøttet vises sterk ved smiling

 • Utpreget firkantet kjeveparti (store tyggemuskler) grunnet tann gnissing

iStock-1188594622_edited.jpg

Best resultater får man i en alder mellom 35 og 65 år. De senere årene har det blitt mer og mer populært å bruke Botox også forebyggende mot rynker i yngre alder. 

Behandingen kan med fordel kombineres med Pellevé som stimulerer kollagen dannelse og strammer huden samtidig som botox forhindrer at det kommer nye rynker. Da regenereres huden mens den får hvile.

Mot hodepine eller migrene

Med Botulinumtoxin kan du bli helt kvitt hodepinen

Spenningshodepine

Spenningshodepine er den mest vanlige type hodepine. Den oppstår gjennom spenninger i nakken og/eller i pannen. 

Spenningshodepine er typisk på begge sider og gjerne mest uttalt i pannen. Mange kjenner at det starter med nakkespenninger.

Migrene

Migrene var lenge tenkt å være utløst av sammentrekknig av blodkar i hjernen og påfølgende utvidelse av disse. Etter man begynte å bruke Botulinumtoxin mot rynker i pannen så man at mange som slet med spenningshodepine og migrene ble kvitt sine plager. Man antar at mye av migrenen også utløses av spenninger i pannen og nakken. 

En typisk migrene er ensidig med intense smerter. Noen av disse symptomer forekommer også hos mange, men ikke hos alle:

 • synsforstyrrelser i forkant av hodepinen

 • kvalme

 • lysskyhet

Ved begge typer hodepine er det ofte nok med Botulinumtoxin behandling i pannen, i noen tilfeller må man utvide behandlingsområdet til også å inkludere nakken. En bonus effekt av behanding i pannen er at rynkene i panne også forsvinner. Effekten varer i omtrent 4-6 måneder.

Før behandlingen vil det alltid gjøres en vurdering av lege for å avklare typen av hodepinen og om man har behov for videre undersøkelser som MR-bilder.

Mot svette

Bli kvitt plagsom svette.

 

Svette oppstår gjennom stimulering av svettekjertler gjennom nerveimpulser. Overdreven svetting kan være sjenerende og svært plagsomt i hverdagen.

Botulinumtoxin gir en utmerket og langvarig effekt og stopper svetting nesten helt i det behandlede hudområde. Svetten kan bli helt borte i 6-12 måneder og er redusert i gjerne opptil 1 1/2 år. 

Huden kan først pensles inn med en jodblanding og stivelse. Etter litt anstrengelse vil de utsatte områdene farges slik at et nøyaktig område fremvises og behandles. Botulinumtoxin injiseres overfladisk i huden med en veldig tynn nål. Dette er sjelden smertefullt, men bedøvelseskrem kan brukes dersom man ønsker det. Da må denne påføres 45-60 minutter før behandlingen for maximal effekt.

Dette er en veldig effektiv behandling som gir fornøyde pasienter!

Les mer om det her...

Mer om Botox og Xeomin

Botox er et registrert varemerke fra firmaet Allergan og er det mest kjente preparat av Botulinomtoxin A.

Flere farmafirma produserer Botulinumtoxin. Botox var det første Botulinumtoxin på market. Tyskland bruker mye tysk produsert Dysport, som er noe rimligere en Botox, men har en helt annerledes dosering. En av de nyeste produkter på markedet er Xeomin fra det renommerte firmaet Merz. Xeomin er en helt ren Botulinumtoxin uten proteiner som ved Botox. Xeomin har flere fordeler: Sjansen for resistensutvikling er betydelig mindre. Resistens betyr at kroppen lager antistoffer mot Botox som da mister effekten. Xeomin har bedre holdbarhet og trenger ikke å være nedkjølt. Botox er mer ustabilt og mister raskt sin virkning hvis den ikke er nedkjølt. Det øker risikoen for at man ikke oppnår full effekt av behandlingen, hvis det for eksempel har oppstått en feil ved kjøling under transport. Xeomin er noe dyrere, men vi synes det er verdt det.

 

Vi tilbyr både Xeomin og Botox og lar pasienten velge for samme pris.

Botulinumtoxin er giften som produseres av bakterien Clostridium botulinum. Bakterien produserer flere varianter av molekylet og skilles fra hverandre med bokstaver fra A til G. Den mest brukte er Botulinumtoxin A. For pasienter som har utviklet antistoffer mot A-varianten kan man bruke Botulinumtoxin B.

Botulinumtoxin blokkerer overføring av nerveimpulser mellom nerver og muskler. Når muskelen ikke mottar signaler lenger, trekker den seg ikke sammen. Virkningen går ut etter 4-6 måneder.

Botulinumtoxin er en av de giftigste stoffene som finnes. Allikevel er dette en trygg behandling i kvalifiserte hender. Mengden som brukes i kosmetisk behandling er veldig liten og tilpasset små muskelgrupper i ansiktet.

Botulinumtoxin er dyrt å lage som forklarer kostnaden på behandlingen. Bred medisinsk kompetanse og høy ekspertise er avgjørende for å kunne bruke Botox trygt og ha ønsket effekt. 

All behandling hos oss utføres av lege med lang erfaring i bruk av Botox og bred kompetanse av ansiktets anatomi.

Hverken Botox eller Xeomin er godkjent for kosmetisk bruk i Norge. Begge er imidlertid godkjent for kosmetisk bruk av den strenge amerikanske legemiddelkontrollen FDA og i mange europeiske land.

Komplikasjoner ved behandling med botulinumtoxin

Ingen behandling er helt uten risiko for komplikasjoner. Etter enhver injeksjon kan det oppstå små blåmerker som forsvinner i løpet av noen dager, men kan vare inntil en uke. Ved kosmetiske behandlinger bruker man svært små mengder så det er ingen risiko for å få generelle lammelser som ved medisinsk behandling av store muskelgrupper.

Svært sjelden kan noe av botulinumtoxin spre seg til naboområder. Det er først å fremst ved behandling rundt øye at øyelokket kan henge litt ned. Dersom det skjer kan det behandles med øyedråper og problemet forsvinner vanligvis ila. 3 uker. Men med rikitg injeksjonsteknikk unngår man denne komplikasjonen. En sjelden gang ønsker man behandling med botulinumtoxin under øyet. Her er risikoen noe større for at nedre øyelokk blir litt slapt i noen uker. Mengde og injeksjons sted må nøye balanseres. Filler er vanligvis et bedre valg med unntak for leamus i nedre øyelokk hvor filler ikke hjelper.

Også rundt munnen må man dosere botulinumtoxin rett for å unngå en hengende leppe. Setter man botulinumtoxin på rett anatomisk sted er det svært sjelden problemer her.

I pannen er det viktig å holde seg unna den ytre og nedre delen av pannen for å unngå hengende ytre øyebryn.

Det kan alltid oppstå noen asymetrier, da ansiktene sjelden er helt symmetrisk på forhånd og også musklene kan ha ulik styrke fra side til side. I utgangspunkt tar man høyde for det under behandlingen. Skulle det allikevel oppstå en asymmetri, tar man kontakt og med en liten etterbehandling balanseres effekten av botulinumtoxin.

Har behandleren god oversikt over anatomien, kunnskap om botulinumtoxins virkning og dosering så er dette en veldig trygg behandling og det oppstår sjeldent bivirkninger.

Mer informasjon om botulinumtoxin på andre nettsider:
bottom of page