top of page
Ansatte Sigi bystete.jpg

Dr. med. Siegfried Wenus

Kallenavn: Sigi

  • Medisinstudiet på Technische Universität i München.

  • Doktorgrad fra Ludwigs-Maximillians Universität i München.

  • Spesialisering på UNN i Tromsø.

  • Startet Føflekkspesialisten.no i 2011 og Neseklinikk.no i 2014.

  • Jeg har lang erfaring som Øre-, nese-, halslege fra både Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) som leder for Neselabben og fra Drammen sykehus.

  • Facebook
  • LinkedIn

Utdanning

Medlem av

Alder

Hjemsted

Eier

Øre-, nese-, halsspesialist og hode- og halskirurg.

Sivilingeniør

Europeisk forening for plastikkirurgi (EAFPS)

Den Norske Legeforeningen (DNLF)

Internasjonal Peeling Society

56 år

Konnerud, Drammen 

Apolloklinikken AS 
som omfatter
Føflekkspesialisten i Drammen
Øre Nese Hals klinikken i Drammen

Spesielle interesser

Huden har lenge hatt min spesielle oppmerksomhet på utkikk etter de beste kosmetiske resultater. Jeg prioriterer metoder som er vitenskaplig dokumentert å gir best effekt med minst mulig ubehag og bivirkninger. Mitt spesialfelt er fjerning av føflekker på vanskelige områder og allikevel oppnå ett kosmetisk optimalt resultat.

Botulinomtoxin (Botox/Xeomin) synes jeg er et spennede stoff, som ved riktig bruk sjelden gir bivirkninger. I en arbeidsgruppe i Tromsø var vi de første i Norge som brukte det med overbevisende resultater mot svette i ansiktet. Se artikkel i Tidsskriftet for Den norske legeforening: Behandling av Freys syndrom med botulinumtoxin

Jeg er opptatt av å bruke filler som gir gode resultater og sjelden gir bivirkninger. Det er veldig interessant å kombinere filler med andre behandlinger for å få til optimale og langvarige forbedringer av utseende. Det er viktig å holde balansen mellom varighet av behandlingen og faren for bivirkinger. Mer om filler...

Lenge har jeg operert uttalt skjeve neser på sykehuset som trengte omfattende oppbygging. Det offentlige helsevesen skal ikke gi et tilbud på kosmetisk grunnlag og derfor ønsket jeg å tilby dette ved egen privat klinikk. 

Ved operasjoner på nesen holder jeg fokus på både utseende og hovedfunksjonen til nesen - å kunne puste bra. Med et bredt spektrum av forskjellige metoder er det lett å finne den individuelt beste løsningen. For den spesielle problemstillingen innklapping av nesevinger har jeg utviklet en minimal invasiv operasjonsmetode med presentasjon på ØNH-foreningens høstmøte.

Jeg tilbyr kirurgisk korreksjon av aurikkelen - ytre øre (utstående ører). I 2005 inførte jeg den «kniveless otoplasty» av dr. Peled i Norge. For mer kompliserte tilfeller har jeg erfaring med de fleste metoder som brukes internasjonalt. Se foredrag: Aurikkelplastikk - noe nytt? hold på Norges ØNH-nettundervisning.

Naturmedisinen har jeg følgt med på i over 20 år og har besøkt mange forelesninger og kurs, men bruker bare det som dokumentert har effekt.

bottom of page