top of page

Filler

Fillere injiseres under huden for å glatte ut rynker eller fylle ut områder

hvor det ønskes mer substans. 

Områder som egner seg for filler

Utfylling av rynker:

 • sinnarynke

 • pannefold

 • neseleppefold

 • marionettlinjer (hudfold nedenfor munnvikene)

 • overlepperynker (røykerynker)

 • tårefold og øyeringer

Utfylling av substanstap:

 • kinnene

 • kinnben

 • øyelokk

Skulpturering av ansiktet

 • løfte kinnben og gi dem mer uttrykk

 • mer subtans, fylde og fukt i lepper

 • mange skjeve neser kan justeres med filler

Eksempler på før og etter:

thumbnail_shutterstock_2133114101.jpg
thumbnail_shutterstock_2150597807.jpg
thumbnail_shutterstock_1319940536.jpg
thumbnail_shutterstock_1276009204.jpg

Nyheter

 1. Belotero fra Merz har kommet på markedet i Norge med 3. generasjonsfiller spesielt for små rynkene som på overleppen. 

 2. Ellansé en langvarig filler med helt ny virkningsmekanisme. Les mer her.

 3. Radiesse - en ny langvarig filler fra firma Merz. Sikker og med utmerkede støtteegenskaper.

 4. Teosyal Redensity II - endelig en filler som er sikker og egnet for området rundt øynene, øyelokk, kråkeføtter og ikke minst tårefolden.

 5. Teosyal Ultimate er en filler som gir mye volum og varer i minst 18 måneder. Den egner seg for kinnben, tinning, underkjevekanten og kinnene. 

 6. Nese - veldig mange skjeve neser kan korrigeres med filler. Man ungår alle plager, down time og kostnader som en neseoperasjon medfører.

Filler injiseres med sprøyter. Vi bruker tynne nåler av høy kvalitet. Det kan settes bedøvelse i forkant eller man kan bruke filler med bedøvelse. 

Effekten er synlig med en gang. Noe vil gå litt tilbake de første dager, da den lette hevelsen fra behandlingen forsvinner. En sjelden gang kan man få blåmerke på området som er behandlet. Men oftest er man klar til å gå ut blant folk like etter behandlingen.

Dersom man ikke er fornøyd med resultatet kan filler av hyaluronsyre enkelt fjernes med hyaluronidase, et enzym som løser opp filleren. 

Forskjellige typer filler

Filler kan være resorberbar (tas med tiden opp av kroppen og forsvinner) eller ikke resorberbar. Jo lengre en filler varer jo større er faren for bivirkninger. Permanente fillere gir økt risiko for arrdannelse og infeksjon som kan oppstå flere måneder til år etter behandlingen og kan medføre store skader og i ansiktet. Resorberbare fillere er mye tryggere og derfor fortsatt mest brukt. Tidligere brukte man collagen, blant annet fra hanekammer. Så kom Restylane med den første filleren på markedet med hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et geléaktig sukkerstoff som finnes naturlig i hud og bindevev og gjør at huden ser frisk og ung ut.

Hyaluronsyre brytes raskt ned og skilles ut av kroppen. Hyaluronsyre i fillere modifisert - krysslinket (molekylene er lenket til hverandre for å forsinke nedbrytingen). 

Andre produsenter har videreutviklet konseptet og optimalisert fremstilling av hyaluronsyren. Nyere produkter har derfor bedre egenskaper.

Vi bruker hyaluronsyre filler Teosyal av nyeste generasjon av sveitsisk produsent Teoxane i Geneve. Teosyal har optimalisert konsistens for naturlig utseende og følelse. Den finnes i 7 forskjellige varianter tilpasset de forskjellige områdene i ansiktet. Virkningen varer i 6-18 måneder avhengig av type man velger.

Teoxane er en av de største produsenter av hyaluronsyrefiller i verden og en av de få som er godkjent til kosmetisk bruk i både Europa og USA.

Filler Radiesse fra det tyske firmaet Merz består av bitte små kuler av calsiumhydroxyapatitt, et stoff som finnes naturlig i kroppen, blant annet i tenner og ben. Kulene får kroppen til å danne kollagen rundt dem før de løser seg opp. Volumen blir i minst 12 måneder. Det er en velutprøvd filler med god langtidsvirkning.

Mer info:

radiesse-logo-active.png

      Vanligste områder for Fillere

thumbnail_shutterstock_2237061073.jpg

Komplikasjoner ved behandling med filler

Ingen behandling er uten komplikasjoner. Etter enhver injeksjon kan det oppstå små blåmerker som forsvinner i løpet av noen dager, men de kan også vare opptil en uke. 

En filler kan forskyve seg. Det er derfor viktig at man ikke masserer eller gnir på det behandlede område i minst 3 uker etter behandlingen.

Det oppstår svært sjelden infekjsoner eller granulomdannelse (små kuler under huden). En generell regel er: Jo lengre en filler varer desto større er sjansen for granulomdannelse.

For å unngå dette jobber vi sterilt og etter kirurgiske prinsipper, og bruker kun de beste fillere som er tilgjengelig på markedet. I tilfelle komplikasjoner skulle oppstå er vi lett tilgjengelig for å ta hånd om dette. Vi tar også imot pasienter som har fått behandling andre steder.

Få ganger har det blitt rapportert at hud har gått i nekrose (død hud) etter behandling med filler i midtre del av ansiktet. Det skjer når filleren settes i eller veldig nær viktige blodkar i ansiktet. Det er derfor viktig å kunne anatomien i ansiktet. Behandleren må kunne se de tidlige varselstegn som avbleking av huden og igangsette tidlig og rett behandling. I noen tilfelle avbryter man behandlingen, fjerner filleren med hyaluronidase (se nedenfor), masserer huden og bruker evt. Nitroglycerinsalve og antibiotikum.

Dersom man angrer og allikevel ikke ønsker den forandringen man har oppnåd kan man i de fleste tilfeller fjerne filleren enkelt. Alle våre fillere med unntak av Radiesse kan fjernes med et enzym som heter hyaluronidase.

 

Vi tar også gjerne imot pasienter som er blitt behandlet andre steder og ikke er fornøyd med resultatet eller har fått komplikasjoner. I de aller fleste tilfeller kan dette korrigeres.

Botox, Filler eller Pellevé?

Mange lurer på hva som er best egnet for behandling av rynker.

Alle de tre behandlingsalternativene kan på de fleste områder føre til samme effekt.

Botulinumtoxin er best på dynamiske rynker som oppstår gjennom overbruk av muskulatur, som i pannen, ved sinnarynke og kråkeføtter. Dynamiske rynker er de du ser best når du bruker musklene i ansiktet.

Fillere er best på statiske rynker. Det er de rynkene som synes godt selv når ansiktsmusklene slapper helt av. Fillere egner seg også utmerket der hvor det foreligger substanstap. Effekten vises med en gang. Mengden justeres individuelt etter ønsket effekt.

Pelleve-behandlingen har lengre varighet med dokumentert synlig effekt på opptil 3 år. Man behøver gjerne 2-3 behandlinger for å komme i mål. Behandlingen er som en behagelig, varm massasje og man unngår sprøyter for de som har sprøyteskrekk. Man bruker kroppens naturlige prosesser for å stramme opp huden ved å stimulere kollagen produksjonen.

Hva folk bestemmer seg for er ofte avhengig av det man har sett hos andre og hvilken filosofi man har rundt sitt eget utseende. Alle tre alternativer er trygge og gir veldig sjeldent bivirkninger, dersom behandlingen er utført av kvalifisert lege.

Filler kan utmerket kombineres med bruk av Botox/Xeomin og/eller Pelleve-behandling. Kombinasjoner gir ofte en mer naturlig, mer vedvarende og helhetlig effekt.

Vi kaller kombinasjonen for Liquid Facelift.

Spørsmål?

Spør oss gjerne hvis du lurer på noe. 

Ved en konsultasjon hos en av våre leger gir vi råd og veiledning og går nøye gjennom dine spørsmål og ønsker. Vi analyserer ansiktet ditt og gir deg anbefalinger. Målet vårt er fornøyde kunder med et naturlig og pent resultat.

bottom of page