top of page

Pellevé - facelift uten kniv

Hva er det?

Pellevé er en FDA godkjent vitenskapelig dokumentert metode som øker kollagen i huden. Pellevé er en type radiobølge behandling av huden hvor dype hudlag som inneholder kollagen varmes opp til 60 grader for å stimulere kollagen syntese og remodellering. Resultatet er strammere og fastere hud som gjør at fine linjer og rynker reduseres. Metoden passer perfekt for deg som ønsker å redusere aldringstegn og forbedre hud strukturen. Det fine med behandlingen er at den virker uten å ha noen "nedetid" og man kan gå tilbake til jobb allerede samme dag.

Behandlingen kjennes ut som en behagelig og varm massasje, mens radiobølgene aktiverer kollagen produksjonen i de dype hudlagene.

For mer informasjon besøk Pellevés internasjonale sider eller les mer nedenfor.

Pellevé behandlingen utføres av Dr. Wenus og Dr. Hansen

thumbnail_Screen Shot 2023-03-12 at 23.33.11.png

Virkning

 

Med årene mister de dype hudlagene (dermis) kollagen. Huden blir slappere, mindre elastisk og man får rynker.

Pellevé fungerer best på personer med lett til moderate rynker og moderat til maksimal slapphet i huden. Det tilsvarer, avhengig av hudtype, en alder mellom 35 og 65 år. Behandlingen reduserer fine linjer og rynker i tillegg til å ha en oppstrammende effekt på huden.

Rett etter behandlingen kan huden være lett rød og strammere med mindre rynker. Denne effekten varer i opp til 72 timer. Deretter begynner kollagen dannelsen som varer i flere uker til måneder. Allerede etter 20-30 dager vil huden være strammere og rynkene redusert. 
 

Det anbefales minst to behandlinger med 4-8 ukers mellomrom. Ved utpregede rynker og slapp hud gjerne 3-4 behandlinger.

Siden effekten baseres på den naturlige produksjonen av kollagen varer den til den innhentes av den biologiske nedbrytingen igjen. Behandlingen har en dokumentert synlig vedvarende effekt på over 3 år.  Mange ønsker derimot gjerne en oppfriskning med en behandling etter ett til to år.

Hele ansiktet, inklusive øyelokkene, rundt munnen og halsen kan behandles. Oftest velger man noen utvalgte områder først.

Resultatet er som en facelift uten kniv og arr.

thumbnail_shutterstock_2133458637.jpg

Bakgrunn


På 1920-tallet utviklet man i Hollywood aggressiv kjemisk peeling. For første gang hadde man en effektiv påvirkning av kollagen dannelsen. Dessverre med blandede resultater og bivirkninger i form av avskallende hud og arr. Etterhvert kom CO2-laseren, også med overbevisende effekt, men flere uker og måneder med downtime pga. av hudforbrenninger. Deretter kom fraksjonerte lasere som skyter små hul gjennom overhuden (epidermis) for å nå dermis. Også her foreligger det en signifikant downtime. 

Så kom elektrobølgebehandling med Thermage. Endelig kunne man nå de dype hudlagene uten å skade de øverste hudlagene. Imidlertid hadde man problemer med å kontrollere oppvarmingen tilstrekkelig og behandlingen var ubehagelig og førte i noen tilfeller til skade av dypt fettvev med stygge hudinnsenkninger.

Firmaet Ellman i USA klarte så å utvikle Pellevé metoden som varmer opp akkurat det område man ønsker uten å påvirke for dype eller overfladiske hudlag. Siden dermisen som er målområdet ikke har varmereseptorer kjennes behandlingen bare ut som en behagelig, noe varm massasje. Og best av alt, pasienten kan vise seg rett etter behandlingen.

Behandlingen er godkjent av den strenge amerikanske helsemyndigheten FDA.

Det er nesten ikke rapportert bivirkninger og ingen alvorlige i motsetning til alle andre metoder med tilsvarende effekt. 

Pellevé kan fint kombineres med Botox for å gi huden ro til kollagendannelse etter behandlingen.

Foreligger det pigmentflekker eller uren hud kan behandlingen kombineres med kjemisk peeling.

Kombinasjons behandling med botox og peeling har i tillegg fordelen av å redusere rynker ytterligere.

bottom of page