top of page

Hud - nøkkelen til en frisk hud

 

Aldring av huden er en naturlig prosess. Med årene produseres færre nye hudceller. Vi taper kollagen, elastin og hyaluronsyre samtidig som vi mister volum fordi fettvevet blir mindre og musklene slappere.

Kollagenet er hudens reisverk som gjør huden stram og fyldig. Elastin gjør huden smidig og elastisk. Hyaluronsyre er som små geléaktige sukkermolekyler som binder vann og holder på fukt.
Over tid mister vi volum og huden blir slappere. Linjer og rynker kommer til syne, huden blir grovere og holder ikke like godt på fuktighet som før.
Genetikk spiller en viktig rolle, men aldring av huden påvirkes også av miljøfaktorer og usunn livsstil med mye stress, lite søvn og røyking. Det er dokumentert at stress forverrer mange hudtilstander- og sykdommer, og kan fremskynde aldring av huden. Årsaken er trolig at stress stimulerer til frigjøring av hormoner som bidrar til økt inflammasjon, oksidativ stress og skader DNA-et.
Hudens verste fienden er likevel sola. UV-stråler fra solen bryter ned kollagen, proteinet som støtter bindevevet og styrker huden. Overdreven soling fører til prematur aldring av huden, rynker og pigmentflekker. I verste fall kan UV-eksponering resultere i DNA skade som gir celleforandringer og hudkreft.
Heldigvis så finnes det mange gode måter å beskytte huden for å bevare en sunn og frisk hud med ungdommelig glød. Det finnes mange gode behandlinger som både forebygger og reverserer skade, sykdom og prematur aldring av huden. Men husk, det aller viktigste er det du selv gjør hjemme hver dag. Det første du bør gjøre er å etablere en god hudpleierutine.
Lurer du på hvilke produkter som passer til akkurat din hud, kan du komme til en uforpliktende legekonsultasjon hvor Dr. Hansen lager en behandlingsplan og skreddersyr din hudpleierutine med de rette aktive ingrediensene for din hudtype.

Vi skreddersyr din hudpleierutine

 

Hudpleie trenger ikke å være så komplisert eller dyrt. Det finnes et hav av forskjellige hudpleieprodukter som man lett kan gå seg vill i. Alt du trenger å vite er hvilke aktive ingredienser som passer til akkurat din hudtype.

Start enkelt med det helt grunnleggende, “the basics”. Husk, det er bedre å bruke noen få produkter enn for mange.
Alle trenger en god cleanser, en god fuktighetskrem og en god solfaktor
med SPF 30 eller høyere. Spesielt på vår og sommer. Også på dager som er overskyet. Ønsker du å forebygge prematur aldring av huden er det i tillegg lurt å bruke en dagkrem med SPF 15 på høst og vinter i Norge.
Har du frisk og fin hud uten utfordringer så er dette alt du trenger.
Finn noen gode produkter som kjennes bra ut og ikke irriterer huden.
Har du tørr hud, fet hud, sensitiv hud, store porer, aldrende hud, pigmentflekker, akne,
rosacea eller andre utfordringer kan det være lurt å legge til noen aktive ingredienser som for eksempel en eksfolierende syre (AHA/BHA/PHA) eller en Retinoid krem.

shutterstock_1676540359 copy 2.jpeg

Aktive ingredienser


Hvis du ikke kommer helt i mål med “the basics” kan det være på tide å legge til en eller flere aktive ingredienser.


Aktive ingredienser "the big 4" kort oppsummert:

 

  1. AHA/BHA/PHA, Eksfolierende syrer. Fornyer huden. Gjerne den første aktive ingrediensen man legger til    hudpleierutinen.

  2. Retinoids, (Vit. A). Er den best dokumenterte av alle aktive ingredienser. Motvirker uren hud, akne og aldringstegn som rynker, pigmentering og store porer. Kommer i mange forskjellige former og styrker. “Det finnes en retinoid for alle hudtyper”. Vi hjelper deg med å finne en som passer til din hud.

  3. Niacinamide, (Vit. B3). Bra for tørr hud fordi den holder på fukt. Bra for fet hud fordi den er talgregulerende. Bra for sensitiv hud fordi den er betennelsesdempende. Passer alle hudtyper.

  4. L-ascorbinsyre, (Vit. C). Antioxidant. Beskytter huden mot oxidativ stress som UV-strålerog forurensning. Motvirker solskade, ujevn pigmentering og rynker.

 


Pass på at du ikke legger til mer enn en aktiv ingrediens om gangen. Og bruk den gjerne noen måneder før du evt. legger til en ny. Da blir du godt kjent med det nye produktet og det reduserer sjansen for hudirritasjon.

 

Kommer du ikke i mål og er plaget med akne, eksem, sensitiv hud eller rosacea kan det være lurt å ta en tur til legen som vurderer om du trenger å legge noe reseptbelagt til behandlingen.

 

Ikke glem SPF!
Den aller viktigste kremen som forebygger hudkreft, solskader og aldringstegn som rynker,
pigmentflekker og tapt elastisitet.
Det er dokumentert gjennom studier at rundt 80-90 % av hudens premature aldring skyldes UV-eksponering.
Husk beskyttende solhatt og smør på et nytt lag med SPF 30 eller mer annen hver time når du er i solen.

thumbnail_shutterstock_2142731255.jpg

Ansikts behandlinger


Har du fått på plass hudpleierutinen, men ønsker å gi huden en ekstra boost. Da finnes det flere gode behandlinger som både forebygger og reverserer skade og aldringstegn.

KJEMISK PEELING

En klar favoritt som fjerner døde hudceller og bedrer hudstrukturen. Behandlingen reduserer ugjevn pigmentering, akne, store porer og rynker. Huden blir fastere med en fin glød og jevnere hudtone.

RYNKEBEHANDLING MED TOXINER

Botulinumtoxin reduserer rynker ved å midlertidig blokkere nervesignalene til de små musklene i ansiktet. Det er viktig å beholde mimikken slik at resultatet blir naturlig og pent.

FILLER

Fillere brukes for skulpturering og for å skape volum og fylde der hvor man har substanstap. Fillere brukes også til å glatte ut rynker og tilfører huden fukt.

MICRONEEDLING

Små nåler lager mikroskopiske hull i huden som setter i gang reparasjonsprosesser. Kollagen og elastin produksjon stimuleres og blodsirkulasjonen i huden øker. Microneedling strammer opp, reduserer rynker og gir en jevnere hudtone.

PELLEVÉ

Ønsker du en behagelig behandling som er uten nedetid er Pellevé et fint alternativ som strammer opp huden og reduserer rynker.

IPL

Intens pulsed light. Dette er en veldig effektiv behandling mot for eksempel rødhet og små sprengte blodkar i ansiktet som ved solskade og rosacea.

bottom of page